Registrera din maskin och få 2 x 200kr i rabatt

Brewer Registration

Cappuccinovåfflor
  • Förberedelsetid: 25 minuter
  • Portioner:6
  • Gräddning: 2 minuter
  • 1 TASSIMO Gevalia Cappuccino (1 T DISC Gevalia Espresso och 1 T DISC mjölkkoncentrat för cappuccino)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 150 g mjöl
  • 50 g socker
  • 1 nypa salt
  • smör till våffeljärnet
  • 1 Tillred en TASSIMO Gevalia Cappuccino i din TASSIMO-maskin. Lägg smöret i en skål och häll över kaffet så att smöret smälter. Separera äggvitorna från äggulorna. Blanda äggulor, mjöl, socker och salt med cappuccinon till en tjock och jämn smet. Vispa äggvitorna tills de stelnar och blanda ner dem i smeten med en visp.
  • 2 Smörj och hetta upp våffeljärnet. Häll en liten klick av smeten mitt på våffeljärnet och grädda i cirka 2 minuter tills våfflan är gyllenbrun. Strö över florsocker och ät våfflorna medan de är varma. Du kan göra kalla våfflor krispiga igen genom att värma upp dem under grillen eller i ugnen.

Produkter som används i det här receptet: