Registrera din maskin och få 2 x 200kr i rabatt

Brewer Registration

Espresso Cantuccini
  • Förberedelsetid: 45 minuter
  • Portioner: 40
  • Gräddning: 25 minuter
  • 1 T DISC TASSIMO Gevalia Espresso
  • 250 g mjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 150 g socker
  • 1 tesked finrivet citronskal
  • 25 g mandel pulver
  • 25 g malna mandlar
  • 50 g hela mandlar
  • 1 Värm ugnen till 180 °C (varmluftsugn). Tillaga en TASSIMO Gevalia Espresso i din TASSIMO-maskin och låt svalna.
  • 2 Medan du väntar på att espresson ska svalna, blanda mjöl, bakpulver och salt noga. Separera äggvitan från äggulan. Vispa äggvitan tills den stelnar. Tillsätt gulan, sockret, det rivna citronskalet och TASSIMO Gevalia Espresso till blandningen av mjöl, salt och bakpulver. Blanda samman ingredienserna med en elvisp tills smeten är smulig.
  • 3 Blanda ner den hårda äggvitan i smeten med elvispen. Tillsätt mandlarna lite i taget. Rulla degen på ett lätt mjölat bakbord till cirka 3 cm tjocka rullar. Tillsätt lite mer mjöl om degen fastnar. Lägg rullarna på ett en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  • 4 Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i cirka 1- 2 cm tjocka skivor direkt på bakplåten. Akta så att du inte bränner dig! Lägg bitarna med lite mellanrum mellan varje och grädda i 5 minuter till. Låt mandelbiscottibitarna svalna och prova dem tillsammans med ditt TASSIMO Gevalia-kaffe.Du kan också addera kanel eller kardemumma i receptet för att variera smaken.

Produkter som används i det här receptet: